معماری: گروه معماری Qastic
 

موقعیت: تهران، مدرس
مساحت: 600 مترمربع
سال: 1395
از زبان معمار: کانسپت اصلی طراحی ستاد آپارات (که به عنوان یوتیوب ایران شناخته شده) براساس دو پرسش بنیادی بنا شده است. اول تجزیه تحلیل کردیم که چطور می توان یک دفتر کار با پلان باز طراحی نمود تا تعامل و همکاری بین همکاران در فضای موجود میسر شود. دوم پیگیری کردیم که چطور می توان فضاهای کاری خصوصی ایجاد کرد که کارمندان در عین مستقل بودن، با سایر بخش های دفتر اداری نیز ارتباط و تعامل داشته باشند.
کانسپت پله های مرکزی آپارات، از طریق تعریف جدیدی از پله در فضاهای اداری شکل گرفته است. به طوری که پله ها نه تنها به عنوان یک عنصر عمودی بین طبقات، بلکه به عنوان یک آمفی تئاتر کوچک عمل می کنند و فرصتی برای گردهمایی، سخنرانی و یا صرفا محل استراحت در ساعات کار یا ناهارخوری را فراهم می کند. ساختار پله به دو تیر اصلی و قطعات فولادی تقسیم شده که سطوح آن ها با آجرهای 30*5 سانتی متری مزین شده و علاوه بر پاسخ به نیاز کاربران، تجربه های مختلفی را در اختیارشان قرار می دهد. برای ساخت و ساز و برش قطعات فولاد از "واتر جت" استفاده شده؛ سپس قطعات در کنارهم جوش داده و در نهایت با 4 ستون در محل نگه داشته شده اند. 
ایده ی دیگر ساخت این مرکز، با افزایش شکاف بین راهروها و دفاتر کار همراه بوده؛ شبیه به یک خط ساحلی که خشکی و دریا را بهم متصل می کند. به طورکلی گسترش این شکاف، وُید های مرتفع و فضاهای سبز، فضای پویایی را فراهم آورده اند که در نتیجه، شفافیت ایجاد شده توسط وُید ها، مکالمات بین کارکنان در طبقات بالا و پایین را برای بهره وری بیشتر در طول ساعات کاری فراهم می سازد.
 
پارتیشن ها و دیوارهای شیشه ای این فرصت را برای 75 ایستگاه (دفتر) اداری فراهم می کند تا از نور طبیعی بهرمند شوند.
 


منبع: ارل